Запровадження візового режиму з РФ підігріє сепаратистські настрої на Сході Україні. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив керівник Інституту української політики Кость Бондаренко.

«Сьогодні багато перебільшень і перегинів. Очевидно, що не можна такими імперативними, забороненими методами досягти бажаного результату. А якщо завтра закриють кордон, а в Харкові чи Донецьку все одно збереться п'ятдесятитисячний мітинг? Ми ж не застраховані від цього. І не говоритимуть, що всі мітинги, що були в Харкові чи Донецьку були повністю з росіян. Там була якась їх частина, але далеко не велика», - вважає він.

Також, на думку Бондаренка, коли така напруга визначається у відносинах з РФ, будь-який додатковий захід розцінюватиметься як «додатковий момент, щоб подратувати Росію».

«Враховуючи те, що у нас сильно зав'язана прикордонна співпраця, багато людей працюють у РФ в рамках трудової міграції, запровадження візового режиму також не посприяє встановленню нормального діалогу між Києвом і Сходом України», - додав він.

Також Бондаренко нагадав, що є ідеї відокремлення від регіонів України, а запровадження віз «тільки підігріватиме сепаратистські настрої на Сході».

Як раніше повідомляв ForUm , 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

797