Весна в Україні очікується тепла, а літо буде прохолодним. Про це, як передає кореспондент Forum'у, повідомила завідувачка відділу кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазинова.

За її словами, на початку квітня температура повітря на більшій частині України буде вищою за норму і становитиме +15С.

«Але протягом місяця очікується кілька перепадів температури повітря. Середньодобова температура повітря впаде до +5С - +7С», - сказала вона.

Крім того, варто очікувати штормових явищ, особливо в другій половині місяця.

У свою чергу, в травні очікуються нестійкі погодні умови. «У середині травня температура повітря може досягати +20С - +22С, що перевищує норму. Але в перші 10 днів місяця очікуються різкі похолодання. Середньодобова температура повітря буде +5С, місцями можливі приморозки. Також різке похолодання на 10 градусів відбудеться у другій половині травня. Опади будуть у межах норми», - зазначила синоптик.

Мартазинова додала, що в червні на заході та на півдні країни температура буде вищою на два градуси, тоді як на півночі країни - меншою на один градус. На решті території в межах норми - до + 20С.

Також, за словами синоптика, у липні в Україні прогнозується температура повітря в середньому +20С - +24С. До 27 градусів тепла може бути тільки наприкінці місяця.

«Я хочу попередити, що такого сильного тепла, як у 2010-2012 роках, улітку ми не побачимо. Похмурих днів буде більше, ніж сонячних», - сказала вона.


Дарина Шварцман,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

928