Запровадження візового режиму для громадян Росії спричинить проблеми особистого характеру для українців. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у сказав директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства Віталій Кулик.

«Це спричинить проблеми особистого характеру у середньостатистичних українців. Це розриває сім'ї, нормальне спілкування. Але на якийсь період тиску та антикризових рішень запровадження віз може бути виправдане. Але тут треба порахувати економічні наслідки для України», - сказав Кулик.

Також експерт нагадав, що свого часу Грузія запровадила візовий режим з РФ.

«Рішення про запровадження візового режиму з Росією ще не ухвалено, тому це одна з варіацій на тему санкцій. Така ініціатива в Грузії мала як позитивні, так і негативні наслідки. Позитивні були з політичної точки зору - тиск РФ, фільтри для проникнення російських емісарів. А негативні - це припинення нормального спілкування громадян, які мають родичів або друзів в іншій країні. Головне - це відносини не держав, а людей», - вважає він.

Як раніше повідомляв ForUm , 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією у зв'язку з подіями в Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує пропозиції щодо реалізації рішення РНБО про запровадження візового режиму з Росією, і готове найближчими днями внести їх на розгляд уряду.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

879