Група компаній ВЕТЕК 21 березня виступила із заявою, в якій назвала політичним переслідуванням дії Генеральної прокуратури проти Сергія Курченка й повідомила про готовність відстоювати свої права у судах, у тому числі міжнародних.

«Заяву ГПУ про підозру голови наглядової ради ГК ВЕТЕК Сергія Курченка у спільному з іншими особами розкраданні майна державного підприємства ВАТ «Укргазвидобування» варто розглядати як частину політичної кампанії з переслідування опонентів чинної влади і тих, кого вона такими вважає, - йдеться в заяві. - У результаті наочно демонструється, що замість всебічного та об'єктивного розслідування, результати якого повинні бути надані й роз'яснені громадськості, на озброєння взята практика дострокового призначення винних».

У ВЕТЕК вважають, що подібна практика «особливо неприйнятна» - з урахуванням наявних в Україні очікувань, що права людини і будівництво сучасної правової держави будуть головними пріоритетами влади.

«Однак влада, у цьому випадку в особі ГПУ, вибирає шлях цькування, «навішування ярликів» і «полювання на відьом», - сказано в заяві, повідомляє «Кореспондент».

Крім того, ВЕТЕК заявляє про зростання на тлі політичної нестабільності недобросовісної конкуренції. «На жаль, ми також бачимо процес поєднання інтересів політичних та економічних - деякі конкуренти ГК ВЕТЕК, користуючись важкою ситуацією в країні, використовують лобістів у структурах влади для переділу ринку в своїх інтересах», - пишуть автори заяви.

Заявивши про «несправедливість і тенденційність подібних дій», ГК ВЕТЕК залишила за собою право на захист інтересів трудових колективів та інвесторів групи компаній в рамках чинного законодавства і світового права.

«Також висловлюємо впевненість, що фактами політичних переслідувань та недобросовісної конкуренції буде надана своєчасна й адекватна оцінка з боку відповідних державних структур та українського суспільства», - резюмували автори заяви.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

923