Україна використає всі міжнародно-правові механізми для того, щоб притягнути до відповідальності Росію за порушення міжнародних правових норм. Про це заявив заступник міністра закордонних справ України Данило Лубківський сьогодні під час брифінгу.

«Україна використає всі міжнародно-правові механізми для того, щоб притягнути до відповідальності Росію за порушення всіх фундаментальних міжнародних правових норм», - заявив він.

Також Лубківський зазначив, що «в цій роботі необхідна чітка, раціональна послідовність дій, розкриття цієї послідовності поки неактуальне, зараз йде робота», повідомляє «УНІАН».

Зараз, за словами представника дипломатичного відомства, формується дорожня карта, яка стосується позовів з боку держави. «Разом із тим ми повинні говорити і про позови з боку українських громадян. Вся механіка, яка стосується міжнародного суду ООН, всіх механізмів буде застосована. Ми розуміємо, що як і коли робити», - підкреслив він.

Як раніше повідомляв ForUm, 20 березня Держдума ухвалила федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ й утворення в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

18 березня в Кремлі президент РФ Володимир Путін, голова Держради Криму Володимир Константинов, прем'єр-міністр республіки Сергій Аксьонов та мер Севастополя Олексій Чалий підписали договір, згідно з яким Крим вважається прийнятим у РФ. У зв'язку з цим у складі Росії утворюються нові суб'єкти - республіка Крим та місто федерального значення Севастополь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

759