Заяви про можливе запровадження візового режиму з РФ - це політтехнологічна декларація. Про це в коментарі Forum'у заявив політичний експерт Володимир Цибулько.

«Замість візового режиму потрібно поліпшити прикордонний контроль. Адже фактично три мільйони людей у транскордонній співпраці зав'язано. Тобто, це все виглядає амбітно, але не можна так топтатися по інтересах людей. У держави є безліч механізмів контролю кордонів», - радить він.

Цибулько вважає, що заяви про візовий режим з РФ - «політтехнологічна декларація, а насправді все що було, залишиться чинним. А порядок буде наводитися безпосередньо на кордоні відповідними службами та органами, а не візами».

Як раніше повідомляв ForUm, 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що Міністерство закордонних справ України опрацьовує пропозиції щодо реалізації рішення РНБО про запровадження візового режиму з Росією, і готове найближчими днями внести їх на розгляд уряду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

766