Визнання Вірменією анексії Криму призведе до негативних наслідків для українсько-вірменських відносин.

Про це на брифінгу заявив заступник міністра закордонних справ Данило Лубківський.

«Посол Вірменії в Україні вже двічі запрошувався у Міністерство закордонних справ України. Ми довели до його відома нашу стурбованість, відповідне доручення отримало наше посольство у Вірменії. Сьогодні передана вірменській стороні нота, в якій міститься наше звернення щодо отримання роз'яснень стосовно офіційної позиції Вірменії. Ми звернулися до Вірменії, щоб вона повідомила офіційно і публічно, що вона не визнає анексії Криму. У разі здійснення або озвучення позиції, яку ми зможемо інтерпретувати як недружню, це матиме негативні наслідки для наших двосторонніх відносин», - цитує Лубківського «УНІАН».

Відповідаючи на запитання, чи може йтися про розрив дипломатичних відносин, Лубківський сказав: «Негативні наслідки двосторонніх відносин мають широкий спектр, який буде застосований після того, як ми отримаємо офіційну позицію вірменської сторони».

Нагадаємо, Вірменія схвалила приєднання Криму до Росії.

Рада Федерації на позачерговому засіданні схвалила федеральний конституційний закон «Про прийняття до складу Російської Федерації Республіки Крим та утворення у складі нових суб'єктів РФ - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1115