Український прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звинуватив Росію у використанні енергоносіїв як нової ядерної зброї для покарання України за її європейський вибір і закликав Європу зменшити свою енергетичну залежність від російських газу та нафти.

Про це Яценюк заявив журналістам після підписання політичної частини Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом на саміті ЄС за участю 28 лідерів країн-членів.

«Ми повинні ще раз поглянути на енергетичну незалежність, на енергетичну безпеку. ЄС має говорити одним загальним голосом у цих питаннях. Росія порушує всі домовленості, підвищуючи ціни на газ. Таким чином Росія карає Україну за її європейський вибір. Потрібно не дати Росії шанс використовувати енергоносії як нову ядерну зброю», - сказав Яценюк, повідомляє «УНІАН».

«Кращим шляхом стримування Росії - ще раз поглянути на енергетичну безпеку, щоб зменшити залежність від неї. Щоб вона, продаючи нафту та газ й отримуючи за них євро і долари, не купувала за ці гроші танки, бронетранспортери і т.п.», - сказав український прем'єр.

Нагадаємо, російський газовий монополіст «Газпром» з квітня 2014 року вирішив скасувати пільги на постачання газу Україні, пояснивши це тим, що український партнер не виконує досягнуті домовленості щодо погашення заборгованості за постачання газу.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

808