Державна реєстраційна служба України (Укрдержреєстр) вживатиме всіх законних заходів для захисту прав власності українських громадян у Криму. Про це журналістам повідомив голова Укрдержреєстру Ігор Алексєєв.

«До нас звертаються громадяни, які опинилися в такій ситуації вперше у житті. У них є майно, і вони не знають, що з цим майном буде завтра. Але я хочу запевнити, що Укрдержреєстр здійснюватиме всі можливі законні засоби для того, щоб забезпечити їхні права власності», - сказав Алексєєв.

«Був незаконний псевдореферендум, який, звичайно ж, українською владою не визнається, але, з іншого боку, російська сторона визнала його. Однак це фактично не позбавляє громадян права власності на підставі тих документів, які видані українською стороною в рамках чинного законодавства й на абсолютно законних підставах», - додав він, повідомляє «УНІАН».

У той же час, глава Укрдержреєстру нагадав, що вже з початку ескалації конфлікту в Криму відомство заблокувало доступ до всіх реєстрів на півострові.

«Ми відключили доступ до всіх реєстрів, коли була загроза захоплення приміщень. Відповідно, зараз із цими реєстрами на території Автономної Республіки Крим зробити нічого не можна», - зазначив Алексєєв.

Він також додав, що на сьогодні з питань реєстрації прав на нерухоме майно в Криму громадяни можуть звертатися до органів Укрдержреєстру у сусідніх регіонах, зокрема, в Херсонській та Запорізькій областях.

Як раніше повідомляв ForUm, 20 березня Держдума ухвалила федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ й утворення в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

18 березня в Кремлі президент РФ Володимир Путін, голова Держради Криму Володимир Константинов, прем'єр-міністр республіки Сергій Аксьонов та мер Севастополя Олексій Чалий підписали договір, згідно з яким Крим вважається прийнятим у РФ. У зв'язку з цим у складі Росії утворюються нові суб'єкти - республіка Крим та місто федерального значення Севастополь.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

826