Крим - це українська територія, тимчасово захоплена окупантами, а жителі півострова - громадяни України. Про це заявив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак в ефірі «5 каналу».

«Громадяни України, які живуть на території Криму, незалежно від того, чи вручили їм паспорти інших країн, залишаються громадянами України. Хочу підкреслити, що для українського уряду всі кримчани мають права громадян України. І крапка», - цитує Семерака його прес-служба.

Він наголосив, що український уряд визнає зобов'язання перед своїми громадянами в Криму, зокрема це стосується виплати пенсій. «Рахунки Держказначейства на півострові заблоковані бандитськими угрупованнями Криму. Однак український уряд знайшов способи виплачувати своїм громадянам пенсії, хоча така можливість і не доступна для всіх», - зазначив міністр.

За його словами, уряд і РНБО продовжують готуватися до міграції всередині країни. «Ми маємо відповідні рішення, ми готові до різних сценаріїв. Є окремий план для сімей військовослужбовців, окремо для людей, що мають родичів та охочих переїхати. Є окремий план, який передбачає міграцію людей з Криму за межі країни», - повідомив міністр.

З усіх питань міграції з Криму уряд просить звертатися на гарячу лінію 0800507309.

Нагадаємо, Конституційний суд визнав, що постанова Верховної Ради Криму «Про Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» не відповідає Конституції України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

652