Вчора, 20 березня, під час пожежі у 17-й танковій частині в Кривому Розі пошкодження отримали п'ять танків, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Близько 17.30 в приміщенні сховища парку бойових машин сталося загоряння танка Т-64БВ.

За попередньою інформацією, причиною займання стало коротке замикання в радіостанції Р-123 під час перевірки зв'язку між двома танками Т-64БВ, які перебували в сховищі. На одній з бойових машин при увімкненні живлення сталося загоряння електричної проводки через її фізичну зношеність.

Вжиті екіпажем танка заходи щодо гасіння пожежі власними силами результату не дали, вогонь перекинувся на другий танк Т-64БВ, розташований поруч.

Для гасіння пожежі було задіяно пожежний танк ГПМ-54 полку і три пожежні розрахунки міського Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Станом на ранок 21 березня пожежу локалізовано, жертв і постраждалих немає. Загрози життю місцевих жителів немає. Крім двох бойових машин, на яких сталася пожежа, пошкоджено ще три танки Т-64БВ, а також перекриття в сховищі, де вони перебували.

На місці події працюють представники Військової служби правопорядку Збройних сил України та прокуратури з нагляду за додержанням законів у військовій сфері. Призначено службове розслідування. Для з'ясування причин та обставин події створена спеціальна комісія на чолі з виконувачем обов'язків командувача Сухопутних військ Збройних сил України генерал-лейтенантом Анатолієм Пушняковим.

Раніше повідомлялося про пошкодження трьох танків.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1002