Запровадження візового режиму з РФ створить масу незручностей і викличе негативне ставлення у людей на південному сході України, для яких перетин кордону - це життєво важливий процес. Про це Forum'у заявив перший заступник голови фракції Партії регіонів у парламенті Михайло Чечетов.

«Мотивація рішення РНБО - опустити шлагбаум на шляху із суміжної держави груп провокаторів, які намагаються налаштувати сепаратистськими виступами певні групи населення на південному сході. З одного боку - мета блага. Але є й інший бік медалі: у нас приблизно 600 тис. українців працює в РФ, гостро стоїть питання переходу кордону на прикордонних територіях місцевими жителями. І візовий режим створить масу незручностей і викличе негативне ставлення у людей, для яких перетин кордону - це життєво важливий процес. Це ще більше розпалить пристрасті», - пояснив він.

Чечетов вважає, що для мінімізації можливостей дестабілізації на південному сході необхідно посилити роботу правоохоронних органів, а також прикордонної служби та митниці, посиливши пропускний режим на кордоні. «У нас є Держприкордонслужба, митниця, правоохоронні структури. Нехай вони більш ретельно перевіряють, хто йде в Україну і з якими намірами. Можливо, треба збільшити на кордонах чисельність структур, що займаються здійсненням пропуску», - запропонував він.

«Нам потрібно обмежити приплив провокаторів, одночасно не зачепивши інтереси жителів південного сходу. Діяти дуже обережно, адже ми на вістрі леза», - резюмував він.

Як раніше повідомляв ForUm, 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією в зв'язку з подіями у Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Міністерство закордонних справ Російської Федерацією висловило здивування і жаль з приводу наміру України запровадити візовий режим з Росією.

Директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс заявив, що міністерство закордонних справ України опрацьовує пропозиції щодо реалізації рішення РНБО про запровадження візового режиму з Росією, і готове найближчими днями внести їх на розгляд уряду.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

605