Рада Федерації на позачерговому засіданні схвалила федеральний конституційний закон «Про прийняття до складу Російської Федерації Республіки Крим і утворення у складі нових суб'єктів РФ - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя».

Цей документ вніс на розгляд парламенту президент Володимир Путін.

Закон своєю першою статтею встановлює підстави і терміни прийняття Криму до складу РФ, повідомляє «Інтерфакс».

«Республіка Крим приймається в РФ відповідно до Конституції РФ і статті 4 федерального конституційного закону від 17 грудня 2001 року N6-ФКЗ «Про порядок прийняття в РФ і утворення в її складі нового суб'єкта РФ», - заявлено в документі.

Підставами прийняття до Росії Криму є, як йдеться в законі, результати загальнокримського референдуму, проведеного 16 березня 2016 року в Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, на якому підтримано питання про возз'єднання Криму з Росією на правах суб'єкта РФ.

Наступна підстава - Декларація про незалежність автономної Республіки Крим та міста Севастополя, а також Договір між РФ і Республікою Крим про прийняття в РФ Республіки Крим та утворення у складі РФ нових суб'єктів.

Третя підстава - «пропозиції Республіки Крим та міста з особливим статусом Севастополя про прийняття в РФ Республіки Крим, включаючи місто з особливим статусом Севастополь».

І, нарешті, ще однією підставою для прийняття до Росії Криму названо справжній федеральний конституційний закон.

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада Криму затвердила Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

16 березня в автономії пройшов референдум, за підсумками якого 17 березня Верховна рада Криму ухвалила постанову «Про незалежність Криму». Україна і світове співтовариство назвали неконституційним і нелегітимним цей референдум.

20 березня Держдума ухвалила федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ й утворення в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

21 березня Конституційний суд визнав, що постанова Верховної Ради Криму «Про Декларацію про незалежність Автономної Республіки Крим та міста Севастополя» не відповідає Конституції України.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

612