Запровадження візового режиму з Російською Федерацією негативно позначиться на мешканцях східних областей України. Про це кореспонденту Forum'у повідомив народний депутат від фракції Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

«Запровадження візового режиму з Росією - це негативний сигнал для сходу України. Адже найчастіше в міждержавних подорожах задіяні мешканці регіонів, де є кордон з РФ», - сказав Мірошниченко.

Також він спрогнозував симетричну відповідь з російського боку, тобто запровадження віз для українців.

«Це спонукатиме схід до об'єднання? Багато рішень, які зараз пропонуються, - досить емоційні. Нинішня влада повинна залучати експертів і Партію регіонів до таких рішень. Адже наслідки таких рішень можуть бути плачевними для України. Хоча, можливо, у них є більше інформації, але вони з нами не діляться. Але зараз ця ініціатива виглядає суперечливо», - вважає він.

Нагадаємо, 19 березня секретар РНБО Андрій Парубій повідомив про запровадження візового режиму з Росією у зв'язку з подіями в Криму.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що поспішати із запровадженням візового режиму і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

276