Відтермінування підписання економічної частини Угоди з ЄС є помилкою. Про це Forum'у, коментуючи заяви, що нова влада часто повторює слова і дії своїх попередників, заявив нардеп від ВО «Батьківщина» Андрій Павловський.

«Те, що Угода буде підписана тільки в політичному, а не в повному обсязі, вважаю помилкою нашого уряду. Але, напевно, вона піддалася вмовлянням наших промисловців та підприємців зі Сходу України, які страшенно бояться конкуренції з європейським ринком, говорять про неготовність до переходу на євростандарти», - заявив він.

«Що стосується депозитів, то в деяких європейських країнах є їх оподаткування. Але якщо країна дійсно в складному економічному становищі, доведеться затягувати паски. Але чомусь щоразу паски затягують саме прості громадяни, а про олігархів усі забувають. Я б запропонував уряду депозити не оподатковувати, а збільшити рентну плату за користування корисними копалинами. Вона зараз у нас найнижча в Європі, і втричі нижча, ніж у РФ. Також треба примусити їх повернути гроші з офшорних зон, мотивувати вкласти у вітчизняні підприємства. А також, якщо говорити про справедливість, потрібно запровадити податок на багатство і предмети розкоші. Також нам потрібна прогресивна шкала оподаткування», - підкреслив депутат.

Крім того, нардеп вважає проблемою те, що чиновники середньої ланки працюють в міністерствах десятиліттями, і досвідчені бюрократи просто не хочуть працювати. «Вони не сильно перенапружуються. І коли їм черговий Кабмін або міністр пропонує подати нову програму, вони просто з ящика столу дістають старі напрацювання, які вже пропонувалися попередникам, щоб не перепрацьовувати, швидше скинути з себе завдання. Будь-який досвідчений бюрократ швидко розведе нову людину. Звідси залишки і рефлексії від уряду Азарова. Якщо ми будемо дійсно оновлювати апарат, то з часом цього позбудемося», - вважає він.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

344