Побажання всіх українців, які прагнуть отримати російське громадянство, будуть задоволені, але для цього потрібен час і терпіння. Про це заявив статс-секретар - заступник міністра закордонних справ РФ Григорій Карасін, виступаючи в Раді Федерації.

«Федеральна міграційна служба активно приступила зараз до спрощеної видачі російських паспортів на території Криму, - нагадав дипломат. - Відкрито досить великий офіс ФМС у Сімферополі, а також у Севастополі».

«Перші десятки паспортів уже видані, - сказав Карасін. - Робота ФМС триватиме», передає «ИТАР-ТАСС».

«Зі зміною статусу Криму наше генеральне консульство там перетворюється на представництво міністерства закордонних справ із зовсім іншими повноваженнями, - пояснив заступник голови МЗС РФ. - І функції оформлення російського громадянства переходять до Федеральної міграційної служби».

«У тому, що стосується спрощеного отримання російського громадянства, це питання давно обговорюється нашим парламентом, - продовжив дипломат. - Є багато охочих, і не тільки в Україні, в отриманні цього громадянства». «Переконаний, що тут потрібні законодавчі ініціативи й участь одночасно багатьох наших співвітчизників у державній програмі добровільного переселення співвітчизників до Росії. Відповідні асигнування з держбюджету виділено. Робота йде на всіх напрямах».

«Переконаний, що всі зацікавлені в отриманні громадянства люди будуть задоволені, але для цього потрібно терпіння», - підкреслив Карасін.

Нагадаємо, Федеральна міграційна служба Росії почала видавати перші російські паспорти в Криму 19 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

291