Сполучені Штати внесли до санкційного списку ще 20 російських офіційних осіб. Про це повідомив представник адміністрації США, який проводив по телефону брифінг для журналістів у зв'язку із заявою президента Барака Обами про запровадження додаткових санкцій проти Росії у зв'язку з її політикою щодо України.

Глава американської адміністрації оголосив також, що президент підписав указ, який дає можливість вжити каральних заходів проти ключових галузей російської економіки, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Обама оголосив, що США запровадять нові санкції проти Росії на додачу до вже застосованих раніше цього тижня у зв'язку з політичним курсом Москви щодо України.

Як він уточнив, нові заходи застосовуються проти низки «високопосадовців Росії» та інших людей, що не входять у владні структури в Москві, але підтримують, на думку Вашингтона, дії російського уряду стосовно України. До цього чорного списку включено також один російський банк, зазначив Обама, не уточнивши назву цієї кредитно-фінансової установи.

Як додав президент, він підписав раніше новий виконавчий указ, який дозволяє адміністрації США використовувати санкції проти «ключових секторів російської економіки». Проте використання такого роду каральних заходів здатне негативно позначитися на світовій економіці загалом, визнав Обама.

Нагадаємо, США і ЄС запровадили санкції проти російських та українських політиків.

Раніше президент Росії Володимир Путін сказав, що збитки від можливих санкцій у зв'язку з ситуацією довкола України будуть взаємними, оскільки в сучасному світі все взаємопов'язано і всі один від одного залежать. МЗС РФ також заявило, що Москві доведеться відповідати на можливі санкції, й не обов'язково дзеркально.

Уповноважений при президентові РФ з питань захисту прав підприємців Борис Титов вважає, що санкції Заходу проти Росії мінімальні, відповідати на них не варто.

Сьогодні, 20 березня, президент Франції Франсуа Олланд заявив, що на нинішньому саміті не буде ухвалено рішення про економічні санкції щодо Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1009