Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун вважає необхідним налагодити відкритий та конструктивний діалог між Москвою і Києвом.

«Необхідно налагодити відкритий та конструктивний діалог між Москвою і Києвом», - сказав він після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним. Генсек ООН не став розкривати подробиці розмови, що відбулася, а також деталі свого послання, яке він має намір привести завтра до Києва.

«Я сказав президентові, що розумію його законну стурбованість становищем російської меншини в Україні», - зазначив Пан Гі Мун. «Важливо, щоб був забезпечений захист прав всіх жителів України, особливо меншин», - сказав він, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

«Найкращим способом зняти цю стурбованість щодо прав людини було б, якщо всі сторони привітали розгортання груп спостерігачів ООН, які могли б на місці оцінити ситуацію й повідомляти, що відбувається», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 20 березня, Держдума ухвалила федеральний конституційний закон про входження Криму до складу РФ й утворення в країні нових суб'єктів - Республіки Крим та міста федерального значення Севастополя.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров на зустрічі з генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном висловив стурбованість порушеннями прав російськомовного населення в східних та південно-східних регіонах України.

17 березня в МЗС РФ заявили, що Москва разом із зарубіжними партнерами готова без зволікання розпочати формування багатостороннього механізму сприяння врегулюванню української кризи.

МЗС України вважає неприйнятними позиції, викладені в заяві російського МЗС, яке закликало створити міжнародну групу допомоги Україні», котра повинна зробити з України позаблокову федерацію без Криму з двома державними мовами.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

777