Київ не фінансуватиме заходи з підготовки до чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року. Про це в ході прес-конференції заявив глава Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко.

«Бюджет Києва сьогодні і так з «діркою» в 2,8 млрд грн, тому ми повинні шукати можливості. Вчора ми розглядали Програму соціально-економічного розвитку, і я ініціював зняття з розгляду всіх об'єктів так званого «Баскету-2015», - цитує Бондаренка «Інтерфакс-Україна».

«Я розумію, для чого всі ці «Баскети» і «Євро» проводяться - крім спортивних змагань це величезна система розкрадання великого фінансового ресурсу, яка базується на безтендерній закупівлі товарів та робіт, і тому «Баскет» ми зняли», - заявив він.

За словами Бондаренка, це дозволить заощадити кілька десятків млн грн, які будуть спрямовані на формування резервного фонду, за рахунок якого, зокрема, надаватиметься допомога біженцям із Криму, а також фінансуватимуться заходи з мобілізації та підготовки Національної гвардії.

Нагадаємо, директор організаційного комітету чемпіонату Європи з баскетболу 2015 року Маркіян Лубківський запропонував перенести термін проведення змагань в Україні на 2017 рік, віддавши право на проведення баскетбольної першості Європи у 2015 році іншій країні.

У грудні 2011 року Україна офіційно отримала право на проведення чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних у 2015 році.

Євробаскет-2015 мав пройти в шести містах України: Києві, Одесі, Дніпропетровську, Донецьку, Харкові та Львові.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

816