Колектив Національного медичного університету імені О.О. Богомольця закликає до правого врегулювання ситуації, що склалася довкола керівництва університету, і повернення на посаду легітимного ректора Віталія Москаленка. Про це повідомили екс-міністр охорони здоров'я академік Микола Поліщук та академік Василь Бардов.

Більше 50-ти завідувачів кафедр, професорів, деканів медуніверситету імені Богомольця написали листа-звернення до міністра охорони здоров'я Олега Мусія і прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка. У ньому вони закликали до правового врегулювання ситуації у справі про усунення від роботи ректора університету імені О.О. Богомольця Москаленка.

«З огляду на події, що відбуваються в Національному медичному університеті імені Богомольця з 23 лютого 2014 року і які розпочалися з несанкціонованого захоплення адміністративної будівлі університету, звертаємося до вас за правовим врегулюванням дій, які призвели до серйозного порушення навчально-педагогічного процесу», - йдеться у зверненні.

Водночас, у листі зазначено вагомі досягнення університету протягом останніх десяти років, у тому числі і під керівництвом ректора Москаленка.

За словами академіка Василя Бардова, ще частина будівлі університету залишається заблокованою. У приміщенні закладу відбувається безлад, студенти та невідомі особи цілодобово використовують приміщення університету - аудиторії, актовий зал - для потреб, не пов'язаних з навчанням. Також професор повідомив, що невідомі псують майно закладу і паплюжать символіку НМУ, про що свідчать відповідні фотоматеріали.

«Я розумію революційний дух, але я за право. Ректор Москаленко був обраний у 2010 році на певний термін, який він повинен відпрацювати. Однак, якщо до нього є якісь претензії, то вони повинні бути представлені не на емоціях і не на тому, що «я так бачу», а на правовій основі», - резюмував Поліщук.

Нагадаємо, 23 лютого, в день жалоби за загиблими на Майдані, невелика група емоційних студентів разом із невідомими озброєними людьми увірвалася в кабінет ректора Віталія Москаленка і силою змушувала його залишити посаду. Після цього крісло захопила Катерина Амосова, яка всупереч закону зараз виконує функції керівника Національного медичного університету імені О.О. Богомольця.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

736