На нинішньому саміті не буде ухвалено рішення про економічні санкції щодо Росії. Про це заявив сьогодні президент Франції Франсуа Олланд після прибуття на саміт ЄС.

«Сьогодні ми обговорюватимемо розширення індивідуальних санкцій, стосовно людей, що мали стосунок до ситуації навколо України. Ми також можемо розглянути можливість економічних санкцій, однак ухвалювати рішення про їх запровадження на цьому саміті передчасно», - сказав він.

«Я вважаю, що ЄС має проявити твердість, але також готовність до дискусії, проведення переговорів, деескалації. Якщо деескалація ситуації буде підтверджена, в економічних санкціях не буде необхідності. Якщо будуть нові загрози або дії воєнного характеру - тоді будуть санкції», - сказав Олланд, повідомляє «ИТАР-ТАСС».

Він також зазначив, що саміт Росія - ЄС «у нинішніх умовах не може відбутися».

Найближчий саміт Росія - ЄС запланований на червень в Сочі, однак лідери Євросоюзу розглядають можливість його перенесення у зв'язку з переходом Криму під російський суверенітет.

Нагадаємо, 17 березня Рада ЄС ухвалила чорний список для Росії, до якого увійшла 21 особа - 8 представників керівництва Криму, 10 російських парламентаріїв, також 3 військових - командувач Чорноморського флоту та командувачі Південного і Західного військових округів. Усім їм заборонений в'їзд в ЄС і в разі виявлення їхніх рахунків у європейських банках ці рахунки підлягають заморожуванню. Очікується, що на саміті може бути ухвалено рішення про розширення цього списку.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

883