Колишній керівник Держкомрезерву Михайло Поживанов повернувся в Україну і повідомив, що порушені проти нього кримінальні справи закриті.

Поживанов прийшов у парламент України, і був, зокрема, біля зали, де проходило засідання фракції «Батьківщина».

На уточнююче запитання, чи повернувся він в Україну назавжди, Поживанов відповів: «Майже так».

Відповідаючи на запитання, чи закриті проти нього кримінальні справи, він сказав: «Всі».

За словами Поживанова, йому надійшло повідомлення «ще 17 лютого, 27 січня, ще до всіх цих подій, закрили кримінальні справи», повідомляє «УНІАН».

«Вони викликали справу з СБУ, вони зареєстрували її у єдиному реєстрі, а потім приїхав у Відень слідчий, і я шість годин давав свідчення. Коли він приїхав, то вони з мене звинувачення зняли, і закрили справу як незаконно порушену», - зазначив Поживанов.

На запитання, чи він братиме участь у парламентських виборах в разі дострокового розпуску парламенту, Поживанов відповів: «Якщо будуть, то обов'язково».

Нагадаємо, 31 січня 2011 року Головне слідче управління СБУ порушило проти Поживанова кримінальну справу за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України в рамках розслідування кримінальних справ, порушених за фактами розкрадання державних коштів на суму понад 7 млрд грн, виявленими, зокрема, міжнародними аудиторськими компаніями в ході перевірки використання урядом України бюджетних коштів у 2008-2009 рр. та в першому кварталі 2010 року.

Щодо Поживанова винесено постанову про притягнення як обвинуваченого у розкраданні державних коштів на суму майже 35 млн грн.

31 січня 2011 року Генеральна прокуратура України оголосила Поживанова в розшук. Відтоді він жив і працював в Австрії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

651