Народні депутати від ВО «Свобода» змусили написати Олександра Пантелеймонова заяву про відставку неправильно за формою, але правильно по-чоловічому. Про це в коментарі кореспонденту Forum'у заявив народний депутат від ВО «Свобода» Олександр Мирний.

«Я скажу так, коли твоїй матері плюють в обличчя, ти, як чоловік, спочатку повинен дати по морді, а потім звертатися до суду. В першу чергу ми - чоловіки, у другу політики, медики, міліціонери і т.д. По суті Мірошниченко захищав свою матір. Можливо, за формою десь це неправильно, адже ми - парламентська партія. Але по-чоловічому - абсолютно правильно. Адже в той момент, коли вбивають українців у Криму, транслювати святковий концерт та виступ Путіна щодо анексії Криму, це як мінімум підло», - заявив Мирний.

Що стосується того, здавати депутатські мандати учасникам інциденту чи ні, то, за словами Мирного, - це має вирішити суд. «Ігор Мірошниченко чітко сказав, що він не буде ховатися за депутатською недоторканністю, своє ім'я готовий захищати в суді», - нагадав він.

Також Мирний зазначив, що ведеться серйозна кампанія проти ВО «Свобода». «Має місце організована атака на найбільш проукраїнську силу. Кремль укотре переконується, що основою опору йому є ВО «Свобода». Тому йде атака. Ми до цього готові. Звичайно, є речі, які не можна передбачити, адже проти нас працюють мільярди доларів і тисячі людей. Але ми боремося», - сказав він.

Нагадаємо, у вівторок, 18 березня, ввечері у центрі Києва було скоєно злочин. Група народних депутатів від фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко - скоїла напад на в.о. глави НТКУ Олександра Пантелеймонова. На відео, яке потрапило в мережу Інтернет, видно, як народні депутати силоміць посадили Пантелеймонова в крісло і били його по обличчю та голові.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за цим фактом.


Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

679