Виконком Громадського руху «Український вибір» звернувся до єврокомісара з питань розширення ЄС і політики сусідства Штефана Фюле. Текст звернення опублікований на сайті «Українського вибору».

«Пане Фюле! Як європейський комісар з питань розширення і політики добросусідства Ви заявили про розширення ЄС і можливе членство України в Євросоюзі. Ви зробили цю заяву від імені всього Європейського Союзу, - йдеться у зверненні. - Але чи готовий ЄС надати членство країні, де грубо порушуються права та свободи громадян, де превалює право сили, а не сила права? Країні, в якій акти вандалізму, погроми, мародерство, збройні напади стали буденними явищами, в якій влада не тільки не діє, але часто й прикриває злочинців? До того ж робить це, керуючись революційною доцільністю і заслугами порушників правопорядку перед майданом».

В «Українському виборі» зазначили, що Україну повергли в хаос розгул беззаконня, правовий нігілізм, безвладдя та анархія. «Представники праворадикальних партій у владі вершать правосуддя. Так, депутати ВО «Свобода», увірвавшись в кабінет тимчасового керівника НТКУ Олександра Пантелеймонова, застосувавши грубу силу, змусили його написати заяву про звільнення. Зведення рахунків з політичними опонентами стає нормою в Україні», - підкреслюється в повідомленні.

У Медведчука не уявляють «як протиправні дії представників української влади укладаються в рамки Хартії Європейського Союзу про основні права, що включає положення про недоторканність людської гідності, заборону нелюдського або принижуючого гідність поводження і покарання».

«Пане Фюле, говорячи про можливе членство України в ЄС, Ви берете на себе відповідальність за «експорт» в Європу найнебезпечніших тенденцій. Тих самих, наслідки яких були засуджені Нюрнберзьким трибуналом. Чи готові Ви до цього? І чи готова до цього об'єднана Європа?» - підсумували в «УВ».

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

808