Офіційний Мінськ розгляне питання про своє можливе головування в СНД замість України. Про це заявив у ході брифінгу в Мінську начальник управління інформації - прес-секретар МЗС Білорусі Дмитро Мирончик.

«Білорусь як співголова Співдружності розгляне подальші варіанти у зв'язку з рішенням України. Зокрема, обговорюється варіант головування Білорусі в СНД до кінця 2014 року. Для цього потрібна згода другого співголови - Казахстану», - зазначив Мирончик.

Також він підкреслив, що Білорусь шкодує у зв'язку з рішенням України припинити головування в СНД, передає «УНІАН».

«Ми шкодуємо про ухвалене Україною рішення, хоча й розуміємо його мотиви», - сказав Мирончик.

При цьому він наголосив, що Білорусь високо цінує формат СНД і вважає його одним із ефективних інструментів вирішення низки проблем.

Нагадаємо, постійний повноважний представник України в органах СНД Іван Бунечко склав з себе повноваження голови Ради постпредів держав Співдружності .

19 березня на засіданні РНБО було ухвалено рішення, що Україна почне процедуру виходу із Співдружності незалежних держав.

Раніше Київ оголосив про відмову від подальшого головування в СНД у 2014 році. Незважаючи на те, що Україна була однією із засновниць СНД за результатом підписання Біловезької угоди 1991 року, вона не ратифікувала Статут СНД, тому де-юре вона не є державою-членом Співдружності, однак має статус спостерігача в Співдружності.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

794