Підписання економічної частини Угоди про асоціацію відклала не українська влада, а Європейський Союз. Про це в коментарі Forum'у заявила народний депутат від фракції ВО «Батьківщина» Ксенія Ляпіна.

«Це не нова влада відклала, це ЄС відклав підписання економічної частини. Мені здається, це певна спроба менше дражнити (президента РФ Володимира - Ред.) Путіна. Хочу нагадати його офіційну тезу: економічна частина Угоди несе загрозу інтересам Росії, який він озвучував перед тим, як Янукович відмовився», - сказала вона.

При цьому нардеп не вважає цей крок правильним.

«Думаю, що варто було підписати відразу і політичну, і економічну частини Угоди, але, в крайньому разі, в ході цієї співпраці ми можемо виробити більш позитивні умови для України», - вважає Ляпіна.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чому прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що підписання економічної частини Угоди невигідне для південного сходу України, нардеп сказала: «Насправді це піар-тези Партії регіонів, і думаю, що це помилка нового уряду - повторювати їх. Ніякої небезпеки економічної для сходу ця угода не несла і нести не буде. А те, що треба підвищувати конкурентоспроможність, інвестиції залучати, а не експлуатувати старе обладнання - це очевидно».

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

352