Уряд Німеччини виступає за спрямування в Україну місії спостерігачів ОБСЄ. На цьому акцентувала канцлер Німеччини Ангела Меркель, виступаючи з урядовою заявою в бундестазі.

Вона охарактеризувала переговори, які ведуться щодо цього питання, як «затяжні і важкі», передає «ИТАР-ТАСС».

На її думку, місія спостерігачів має бути сформована у найстисліші терміни.

Меркель підкреслила необхідність «проведення переговорів між урядами Росії та України». Вона також висловилася за якнайшвидше надання республіці економічної та фінансової допомоги, нагадавши, що «Міжнародний валютний фонд уже веде відповідні переговори (з Києвом)».

Канцлер також оголосила, що буде розширений санкційний список російських та українських політиків, яким заборонено в'їзд в ЄС та в яких блокуються закордонні банківські рахунки. Крім того, мова йде про далекосяжні «політичні наслідки», в тому числі у форматі «вісімки».

«Доти, поки буде відсутній політичний контекст для такого важливого формату, яким є «вісімка», її не буде - ні саміту (Групи восьми), ні «вісімки» як такої», - заявила канцлер. З її точки зору, варто подумати про те, в якій формі і чи будуть взагалі проводитися» намічені на квітень російсько-німецькі міждержавні консультації на вищому рівні.

У разі ескалації напруженості «мова піде, без сумніву, і про економічні санкції», попередила Меркель.

Вона знову назвала референдум, який відбувся в Криму, «таким, що не відповідає ні Конституції України, ні стандартам міжнародного права». Мова йде про «односторонню зміну (Росією) кордонів», - вважає канцлер.

На її думку, «в усіх міжнародних організаціях Росія перебуває в ізоляції». Німеччина вимагає «рішучої і згуртованої відповіді (на дії РФ)з боку європейських партнерів», - заявила Меркель.

Як повідомляв ForUm, у ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Згідно з документом, Крим і Севастополь входять до складу Росії як два нові суб'єкти: республіка і місто федерального значення. Договір встановив до 1 січня 2015 року перехідний період, упродовж якого нові суб'єкти будуть інтегровані в правову, економічну, фінансову і кредитну системи Росії. Офіційний Київ відмовився визнати його легітимність.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

437