Федеральна Служба безпеки України виявила канал контрабандного постачання зброї з країн Євросоюзу в РФ через Україну, повідомили в центрі громадських зв'язків відомства.

«Федеральна служба безпеки РФ у рамках реалізації заходів щодо виявлення і перекриття каналів незаконного обігу вогнепальної зброї та її складових частин розкрила факти контрабандного постачання засобів ураження з країн Євросоюзу через територію України в РФ з використанням автомобільного, залізничного транспорту, а також поштових операторів», - передає «ИТАР-ТАСС».

У ході розробки однією з таких міжнародних злочинних груп була отримана інформація про купівлю в одній із країн Євросоюзу значної кількості короткоствольної зброї, яка за відсутності належного контролю з боку правоохоронних органів доставлялася на територію України, а потім у схованках автомобілів переправлялася в республіки Північного Кавказу.

Завдяки отриманій інформації, на міжнародному автомобільному пункті пропуску «Донецьк-Ізварине» в Ростовській області співробітники ФСБ затримали учасників злочинної групи з числа громадян України та Росії.

Всього у результаті оперативних заходів вилучено 39 одиниць вогнепальної зброї.

Слідчими підрозділами ФСБ стосовно членів злочинної групи порушено кримінальні справи за ч. 1 ст. 226.1 і ч. 2 ст. 222 КК РФ (контрабанда і незаконний обіг зброї).

У центрі громадських зв'язків ФСБ додали, що заходи щодо перекриття каналів постачання зброї з-за кордону тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

596