У Миколаєві затриманий 35-річний раніше судимий місцевий житель, який заволодів пістолетом, мобільним телефоном, документами і передсмертною запискою застреленого 28-річного сержанта 79-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України.

За інформацією відділу зв'язків з громадськістю Миколаївського міськуправління МВС, чоловік був затриманий в середу, 19 березня.

У зв'язку з тим, що на місці загибелі військовослужбовця не було знайдено зброї, правоохоронці почали розшук особи, яка могла незаконно заволодіти ним, і ввели в дію оперативний план під умовною назвою «Сирена».

Правоохоронці встановили, що тієї ночі, перебуваючи у дворі будинку, де сталася трагедія, чоловік побачив людину, що лежала на землі.

«Припустивши, що останній перебуває у стані алкогольного сп'яніння і спить, вирішив заволодіти його майном. Обшукавши одяг, забрав мобільний телефон і документи загиблого, в яких була передсмертна записка. До того ж прихопив і пістолет, який знайшов поряд із тілом», - повідомили в міліції.

Усвідомивши, що зброя є бойовою і прочитавши текст записки, молодий чоловік вирішив позбутися цих речей: мобільний телефон закопав у лісосмузі, а пістолет і записку викинув у кущі біля одного з питних закладів району, де їх і знайшли працівники міліції.

Зараз із затриманим проводяться першочергові слідчі дії. Встановлюються обставини події.

Нагадаємо, в Миколаєві співробітники міліції почали розслідування загибелі військовослужбовця 79-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України, якого вранці 19 березня було знайдено з вогнепальним пораненням у дворі багатоповерхового будинку, в якому проживав. Міліція розглядала версію самогубства та умисного вбивства невідомим.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

279