Верховна Рада України визнала кримськотатарський народ корінним народом Криму з усіма правовими і соціальними наслідками цього статусу.

За ухвалення відповідного проекту постанови проголосувало 284 депутати, передає кореспондент Forum'у.

«Верховна Рада доручає Кабінету Міністрів терміново подати законопроекти, нормативно-правові акти, які визначають і закріплюють статус кримськотатарського народу як корінного народу України», - йдеться в постанові.

Україна гарантує збереження та розвиток етнічної, культурної, мовної та релігійної самобутності кримських татар як корінного народу та всіх національних меншин України.

Згідно з нею, Україна гарантує захист та реалізацію права на самовизначення кримськотатарського народу у складі країни, визнає Меджліс - виконавчий орган Курултаю - як вищий повноважний орган народу.

Також Рада доручила Кабміну розробити практичні механізми взаємодії між органами виконавчої влади України і Меджлісом кримськотатарського народу.

Нагадаємо, що Меджліс кримськотатарського народу та всі кримські татари очікують від української влади визнання статусу корінного народу за кримськими татарами.

96,77% жителів Автономної Республіки Крим, які взяли 16 березня участь у референдумі про статус регіону, за підсумками опрацюваннчя 100% бюлетенів, підтримали приєднання півострова до Росії як суб'єкта РФ.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

581