Верховна Рада схвалила декларацію про боротьбу за визволення України.

Як повідомляє кореспондент Forum'у, "за" ухвалення відповідного проекту декларації проголосували 274 депутати.

У документі, зокрема, міститься заклик до «всіх членів міжнародного співтовариства з наполегливим проханням утриматися від міжнародного визнання так званої Республіки Крим й анексії Криму та Севастополя до складу Росії як нових суб'єктів Федерації.

«Від імені народу України Верховна Рада України заявляє, що Крим був, є і буде в складі України. Український народ ніколи і ні за яких умов не припинить боротьбу за звільнення Криму від окупантів, якою б важкою і тривалою вона не була», - йдеться в декларації.

Як повідомляв ForUm, у ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Згідно з документом, Крим і Севастополь входять до складу Росії як два нові суб'єкти: республіка і місто федерального значення. Договір встановив до 1 січня 2015 року перехідний період, впродовж якого нові суб'єкти будуть інтегровані в правову, економічну, фінансову та кредитну системи Росії. Офіційний Київ відмовився визнати його легітимність.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

497