Поспішати із запровадженням візового режиму з Росією і переходом до поїздок у Російську Федерацію за закордонними паспортами не варто.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у ніч на четвер після прибуття в Брюссель, де він візьме участь у саміті Європейської народної партії та в засіданні Європейської Ради, передає прес-служба КМУ.

«Треба сім разів відміряти і один раз відрізати», - підкреслив він і нагадав, що Росія сама неодноразово порушувала питання про поїздки за закордонними паспортами і запровадження візового режиму в СНД.

«Навряд чи подібна ініціатива з боку України буде ефективною з точки зору впливу на Російську Федерацію. Натомість проблема має важливий гуманітарний вимір для самої України, бо у збереженні безвізового режиму зацікавлена дуже велика кількість громадян України, в першу чергу на Сході та Півдні нашої держави, які їздять в Росію на заробітки і мають родинні зв'язки по той бік кордону».

Нагадаємо, Україна запровадить візовий режим з Росією, заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Андрій Парубій.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

548