Фракція Партії регіонів не визнає відділення Автономної Республіки Крим від України.

Про це, як передає кореспондент Forum'у, в кулуарах Верховної Ради заявив журналістам народний депутат від фракції Юрій Мірошниченко.

«Партія регіонів вважає Крим частиною України, тут немає ніяких сумнівів», - сказав він.

При цьому Мірошниченко зазначив, що кожен депутат фракції буде самостійно визначатися з голосуванням щодо сьогоднішнього порядку денного.

«Рішення обговорювалося (на засіданні, - Ред.) фракції, але кожен депутат буде визначатися з ним самостійно. Не викликала ніяких заперечень тільки заява щодо кримських татар, решта трактувалося по-різному», - зазначив нардеп.

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада планує ухвалити рішення про гарантії прав кримськотатарського народу в складі України, розглянути проект закону про «окуповану територію АРК», а також схвалити Декларацію про боротьбу за визволення України.

У ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Згідно з документом, Крим і Севастополь входять до складу Росії як два нові суб'єкти: республіка і місто федерального значення. Договір встановив до 1 січня 2015 року перехідний період, упродовж якого нові суб'єкти будуть інтегровані у правову, економічну, фінансову і кредитну системи Росії. Офіційний Київ відмовився визнати його легітимність.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

325