Президент Вірменії Серж Саргсян вважає анексію Криму Росією черговим прикладом реалізації права народів на самовизначення шляхом вільного волевиявлення.

Як повідомила прес-служба президента Вірменії Сержа Саргсяна, президент Вірменії і президент РФ Володимир Путін у телефонній розмові обговорили ряд актуальних питань, що стосуються вірменсько-російської двосторонньої співпраці, а також міжнародного і регіонального порядку денного, торкнулися ходу робіт, які здійснюються після ухвалення Вірменією рішення про вступ у Митний союз, в цьому напрямі.

«Президенти обмінялися думками щодо української кризи і шляхів виходу з неї. У цьому контексті співрозмовники торкнулися ситуації, що склалася після проведення референдуму в Криму, і констатували, що це є черговим прикладом реалізації права народів на самовизначення шляхом вільного волевиявлення. Водночас була підкреслена важливість прихильності нормам і принципам міжнародного права, в першу чергу Статуту ООН», - сказано в повідомленні прес-служба вірменського президента.

У Казахстані також сприйняли референдум, який пройшов у Криму, як вільне волевиявлення населення цієї Автономної Республіки та з розумінням ставляться до рішення Російської Федерації в умовах, що склалися.

У свою чергу світ не визнає результати референдуму, що відбувся в Криму 16 березня, про приєднання півострова до Росії, в якому 96,6% жителів півострова висловилися за приєднання до РФ.


Як повідомляв ForUm, 17 березня на позачерговому пленарному засіданні Верховної Ради Автономної Республіки Крим ухвалено постанову «Про незалежність Криму».

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим та Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

631