Для того щоб позбутися українського громадянства, необхідно пройти певну процедуру. Про це йдеться в коментарі МЗС України у зв'язку з появою в деяких ЗМІ інформації про «автоматичне визнання громадянами РФ» громадян України - жителів Криму.

«Відповідно до Закону України «Про громадянство України» громадянство України припиняється тільки внаслідок виходу з громадянства України, втрати громадянства України, а також на підставах, передбаченими міжнародними договорами України», - зазначили в МЗС.

Тому, підкреслили у відомстві, отримання громадянином України іноземного громадянства без оформлення процедури виходу з громадянства України або втрати громадянства України не може розглядатися як законна підстава для припинення громадянства України.

У МЗС нагадали, що згідно із пунктом 1 статті 2 зазначеного закону, якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових відносинах з Україною він визнається лише громадянином України.

Нагадаємо, в тексті договору між РФ та Кримом, підписаному 18 березня, йдеться про те, що кримчани автоматично визнаються громадянами Росії, якщо вони протягом місяця не заявили про своє бажання зберегти наявне в них громадянство.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

988