Міністр освіти і науки України Сергій Квіт зазначає, що Україна не відмовляється і продовжуватиме співпрацю з кримськими вищими навчальними закладами. Про це він сказав на брифінгу.

«Я хочу наголосити, що вищі навчальні заклади Криму - це українські вищі навчальні заклади. Вони отримують зарплату, стипендію від українського уряду, і ми з ними надалі будемо працювати. Тобто ми не відмовляємося в жодному разі, бо це наші громадяни», - зазначив Квіт, повідомляє «УНІАН».

Крім того, він додав, що готується системний документ щодо різних категорій студентів та працівників навчальних закладів, педагогів Криму, кожен із яких має в цій надзвичайній ситуації свої потреби і запити.

«Ми цим документом передбачимо і захистимо всі їхні інтереси», - сказав Квіт.

Також міністр повідомив, що наступного вівторка, 25 березня, планується проведення розширеної колегії Ради ректорів за участю кримських ректорів.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до Росії.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

616