Міністерство закордонних справ України засудило вбивство українського військовослужбовця в Криму і вручило тимчасовому повіреному у справах Російської Федерації в Україні чергову ноту. Про це в ході брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«У зв'язку з вчорашніми трагічними подіями в Сімферополі, сьогодні до Міністерства закордонних справ України вкотре викликали тимчасового повіреного у справах Російської Федерації в Україні. Російському дипломату вручили ноту про рішуче засудження дій Російської Федерації, спрямованих на провокацію збройних інцидентів та ескалацію конфлікту в Автономній республіці Крим. Українська сторона звернула увагу на те, що вся відповідальність за наслідки активізації збройних сил РФ на частини суверенної території України в Автономній республіці Крим, які з 18 березня поточного року супроводжуються вбивствами українських військовослужбовців і провокуванням збройного протистояння в ході російської військової інтервенції, будуть покладені на російську сторону», - повідомив він.

Також Євген Перебийніс підкреслив, що Україна закликає російську сторону припинити військову інтервенцію, вивести війська і розпочати діалог.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «кримське питання» перейшло з політичної у воєнну стадію з вини російської сторони. У свою чергу голова Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов закликав громадян України зберігати спокій і єдність.

Збройні сили РФ не входили у Крим і Росія не перевищувала чисельність військ, що перебувають на базі - 25 тис. осіб, заявив президент Росії Володимир Путін.

В.о. міністра оборони України Ігор Тенюх заявив, що станом на 14 березня в Криму перебувало майже 22 тис. російських військовослужбовців.


Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

642