Чисельність російських військовослужбовців на території автономної Республіки Крим зросла до 22 тисяч осіб. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу повідомив директор департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс.

«За минулу добу кількість збройних сил Російської Федерації на території Автономної Республіки Крим зросла приблизно на 400 осіб і наразі становить близько 22 тисяч військовослужбовців. Залишаються захопленими 18 об'єктів державної інфраструктури, із них - 12 військових. Заблокована діяльність 35 об'єктів, 28 із яких - військові, а також 57 кораблів ВМФ України», - заявив Перебийніс.

Також, за його словами, відзначається активність військової авіації збройних сил РФ у повітряному просторі Криму. Разом із тим, російські військові продовжують активно посилювати свої позиції на території АРК.

Нагадаємо, в ході референдуму про статус Криму, який відбувся 16 березня, 96,77% жителів півострова підтримали його приєднання до Росії.

18 березня Росія, представники невизнаної Республіки Крим і Севастополя підписали договір про входження півострова до складу РФ.

Валентина Дудко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

658