У суботу, 22 березня, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні має намір ухвалити проект рішення про оподаткування доходів за відсотковими ставками від депозитів та законопроект про державні закупівлі. Про це, як передає кореспондент Forum'у, у ході брифінгу повідомив міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак.

Він повідомив, що сьогодні на засіданні уряд розглянув широкий пакет документів, що стосуються змін в оподаткуванні та зміни розмірів різноманітних плат, акцизів та ін.

«Міністр фінансів запропонував на розгляд цілий пакет (документів. - Ред.) із 14 законопроектів. Ми їх обговорювали досить довго й ухвалили рішення розглянути і схвалити ці проекти рішень в суботу на позачерговому засіданні», - заявив міністр.

До цього пакета документів, за словами Семерака, входить і проект рішення, що стосується оподаткування доходів, які одержують від відсоткових ставок за депозитами.

Він повідомив, що до суботи Міністерству економічного розвитку і торгівлі доручено провести другий етап обговорення і дискусії з галузевими асоціаціями, роботодавцями, бізнесом. За словами міністра, це необхідно для забезпечення максимального обговорення і максимально зваженого ухвалення запланованих рішень.

«Ми ставимо амбітні плани на наступному сесійному тижні внести ці законопроекти на розгляд ВР», - резюмував він.

Також, за його словами, сьогодні на засіданні було розглянуто законопроект, розроблений Кабміном, що стосується державних закупівель.

«Законодавство, що працює сьогодні в Україні, передбачає 44 винятки з процедур. Проект, який сьогодні розглядається Кабінетом Міністрів, передбачає лише 9 винятків, які є нормою для ЄС. Цей законопроект сьогодні обговорювався. Він також пройшов обговорення із зацікавленими установами, які сприяють євроінтеграційним рухам України. Я маю на увазі і делегацію ЄС, і асоціації, і бізнес-асоціації», - повідомив він.

Кінцеве рішення щодо цього законопроекту, за словами Семерака, буде ухвалено також у суботу, 22 березня, на позачерговому засіданні Кабміну.

Як раніше повідомляв ForUm, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк пропонує обкладати податком доходи від розміщених коштів сумою понад 50 тисяч грн на депозитних рахунках.

Тетяна Мацур,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

894