Навіть на Заході помітно, що нове керівництво України починає використовувати тези з колишнього урядового арсеналу. Про це професор Вільного університету Берліна, економіст Ельмар Альтфатер заявив в ексклюзивному коментарі Forum'у.

За словами експерта, багато хто в Європі вже звернув увагу на нове відтермінування запуску вільної торгівлі. «Але річ не у самому факті, а в тому, що Київ тим самим продовжує дії старої влади. І водночас не відмовився від жорсткої критики на її адресу. Скидається на лицемірство і пристосуванство», - зазначив він.

Альтфатер додав, що в Євросоюзі багато керівників страждають тим самим. «Важко дивитися, як західні столиці погрожують санкціями у відповідь на вторгнення Росії - і ці санкції виливаються у... візові обмеження. Український народ, Євромайдан, всі небайдужі сторони повинні зрозуміти, що ЄС - це не рай земний, що у нього також маса недоліків і також є темна сторона. Не кажучи вже про те, що в ЄС триває економічна криза», - підкреслив аналітик.

Він висловив думку, що навіть колишня влада була здатна краще захистити інтереси України, ніж нинішня. «Чим далі, тим більше здається, що це ситуативний набір не цілком компетентних осіб, які дорвалися покерувати країною. Від цього морщаться навіть євробюрократи, які і самі далеко не ідеальні», - констатував фахівець.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що політична частина Угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде підписана 21 березня 2014 року.

Європейська комісія ухвалила рішення тимчасово, до 1 листопада 2014 року, знизити мита на українські товари, що постачаються в країни ЄС.

Андрій Боярунець,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

878