У тому, що Україна втратила Крим, винні націоналісти. Про це повідомив перший секретар Одеського обкому КПУ Євген Царьков.

«Ті, хто захопив сьогодні владу в Україні, несуть персональну відповідальність і перед історією, і перед громадянами нашої країни, незалежно від національності. Ми, комуністи, звичайно ж, шкодуємо про втрату Криму. Втратили всі - і росіяни, і українці. У нас на території проживають народи 34 національностей - втратили всі», - зазначив він.

За словами Царькова, комуністи в принципі не можуть підтримувати розкол країни або відділення її частин, бо саме завдяки комуністам Україна і була створена в такому вигляді, якою вона є зараз.

«Хочу нагадати, що Східну Україну приєднував Ленін, Західну - Сталін, а Крим Хрущов передав», - нагадав комуніст, повідомляє From-UA.

Що стосується можливості повернення Криму, то він висловився таким чином: «Це навряд чи можливо на тлі того, що цей крок зробила Росія, яка є однією з супердержав. Тому навряд чи вдасться те, що було зроблено в 1954 році, вже повернути назад...», - зазначає Царьков.

Якщо не буде почуто думку різних частин України, то країна однозначно не те, що повторить югославський сценарій, вона розпадеться, впевнений політик.

«Без федералізації, як показує досвід, дуже складно. У цьому нічого страшного немає, тому що баланс між єдиною країною, яку комуністи залишили цій владі, і суперечностями за 20 років не відбувся. Одна крайність - це та ситуація, яка є сьогодні. Друга крайність - сепаратизм, і ми його ні в жодному разі не підтримували і не будемо підтримувати. Золота середина - це федералізація, тому ми минулого року проводили референдум, зібрали 4 млн підписів, подали в ЦВК, але регіонали поставили на цьому хрест. Тому відповідальність за те, що відбувається, лежить особисто на Януковичі, на партії влади та на нинішніх націоналістів. Якщо б ми провели референдум у вересні, визначилися зі своїм вектором і поставили питання про федералізацію, то Донецьк і Одеса не їздили у Львів і не розповідали б мешканцям Львова, які пам'ятники їм треба ставити», - зазначає перший секретар Одеського обкому КПУ.

Тим не менш, на думку Царькова, сьогодні нами грають як Схід, так і Захід.

«Громадяни України виявилися заручниками, і у мене мало впевненості в тому, що нинішня влада, яка прийшла на кошти Заходу (вони цього і не приховують), прийме рішення. Але врятувати країну від розвалу може тільки федералізація», - переконаний він.

Що ж стосується зовнішніх загроз, то, на думку комуніста, РФ не буде претендувати на материкову частину.

«Зрозуміло, що південний схід не відійде до Росії. Про це чітко сказав Путін, і це зрозуміло будь-якій людині, яка розбирається в глобальній політиці. Точно так само я впевнений, що ні Польща, ні інші країни не будуть робити подібних дій, бо є й інша сторона. Проживаючи в Одеській області, я бачив, що в деяких районах Одеської області румуни вже видали свої паспорти, президент Румунії вимагає переглянути кордони, причому Румунія - це член НАТО. Не хочу лякати, НАТО веде себе мудро, зрозуміло, що перегляду не буде. Тобто ми на тонкій межі розуму політиків. Якщо будуть розумні наші політики, дослухаються до думки всього народу і проведуть федералізацію - будемо жити нормально, як усі федеральні країни. Тоді і закон буде один для всіх, буде єдина армія, міліція, федеральні органи влади, і припиниться те, що твориться вже 20 років. Усі розуміють, що одна влада змінює іншу, піде ця, прийде нова, і знову будуть нові «кровосісі», знову будуть переписувати підручники, і цей бар'єр тільки збільшиться. Проведемо федералізацію - тоді буде єдина повага до всієї країни, і зі своїм уставом у чужий монастир ніхто лізти не буде», - резюмував Царьков.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

760