Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації розслідує кримінальну справу стосовно «невстановлених службових осіб» Генеральної прокуратури України, які притягли до кримінальної відповідальності завідомо невинного командувача Чорноморського флоту Російської Федерації Олександра Вітка. Про це повідомляє прес-служба Слідчого комітету з посиланням на керівника управління Володимира Маркіна.

«Триває розслідування кримінальної справи, порушеної за ст.ст.299, 318 КК РФ (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності, поєднане з обвинуваченням особи у вчиненні тяжкого або особливо тяжкого злочину; загроза застосування насильства стосовно представника влади у зв'язку з виконанням ним своїх посадових обов'язків) щодо невстановлених посадових осіб Генеральної прокуратури України, які притягли до кримінальної відповідальності командувача Чорноморського флоту Російської Федерації Олександра Вітка, який є завідомо невинним», - йдеться в повідомленні.

Наразі Вітко визнаний потерпілим, а на території Російської Федерації та України організовано здійснення низки слідчих дій, спрямованих на встановлення винних.

За версією російських слідчих, порушення кримінальної справи стосовно Вітка спрямоване на дестабілізацію обстановки в Криму.

«При цьому командувач Чорноморського флоту, будучи громадянином Росії та офіцером Російських збройних сил, діяв і діє відповідно до російсько-українських угод про базування російського флоту в Україні. Інкриміновані йому українською Генпрокуратурою діяння не мають під собою ніякого ґрунту, тому Вітко діяв відповідно до норм російського та міжнародного права, а також нормативних документва Міноборони РФ», - заявили в СК.

Як повідомляв ForUm , щодо командувача Чорноморського флоту Російської Федерації віце-адмірала Олександра Вітка Генпрокуратура України відкрила кримінальне провадження.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

570