Міжнародні спостерігачі з прав людини повинні негайно отримати необмежений доступ у Крим. Про це сьогодні заявив голова представництва Європейського союзу в Україні Ян Томбінський.

«Міжнародним спостерігачам з прав людини, в тому числі Ради Європи, ОБСЄ і ООН, має бути негайно дозволений необмежений доступ у Крим», - йдеться в заяві Томбінського, оприлюдненій на сайті представництва.

Політик висловив стурбованість порушеннями прав людини в зв'язку з останніми подіями в Криму, включаючи факти силового викрадення людей, жорстокого поводження і тортур, нападів на журналістів, обмеження свободи ЗМІ, свободи пересування і свободи мирних зібрань, пише «ЛІГАБізнеІнформ».

Томбінський від імені Євросоюзу засудив учорашній штурм військової частини в Сімферополі, внаслідок якого загинуло двоє військовослужбовців і ще кілька отримали поранення.

«Ефективне і неупереджене поліцейське розслідування має розпочатися негайно і особи, відповідальні за цей ганебний злочин, повинні бути притягнуті до відповідальності», - заявив глава представництва ЄС в Україні.

За його словами, Крим останнім часом під керівництвом самопроголошеної влади став одним із найбільш небезпечних регіонів світу.

Нагадаємо, раніше в Крим тричі не пускали військових спостерігачів ОБСЄ.

Місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі, до якої входять військові і цивільні працівники, продовжена до четверга, 20 березня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

1151