У Києві за фактом нападу на приміщення державної архітектурно-будівельної інспекції відкрито два кримінальні провадження. Про це кореспонденту Forum'у повідомила начальник прес-служби ГУ МВС в м. Києві Ольга Білик.

«Перше за ч. 4 ст. 296 «Хуліганство» і ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю». Зараз триває досудове розслідування. Даних щодо збитку поки немає, але там вибиті двері і розбите скло. Можливо, буде додаткова кваліфікація за пошкодження майна, але після того, як отримаємо об'єктивну інформацію про збитки», - повідомила Білик.

За її інформацією, нападники представилися співробітниками Антикорупційного комітету України. Також вона зазначила, що питання створення Антикорупційного комітету в Україні все ще не вирішене.

«Вчора у приміщення державної архітектурно-будівельної інспекції зайшли люди в масках і камуфляжі й представилися співробітниками Антикорупційного комітету. Близько 18.00 на «102» надійшло повідомлення про те, що група осіб захопила праве крило на одному з поверхів. На місці було встановлено, що вони хочуть контролювати діяльність адміністративної будівлі та контролювати збереження будь-яких документів, які нібито повинні проходити за якимсь кримінальним провадженням», - розповіла Білик.

При цьому, за її словами, у представників комітету не було судових приписів на здійснення будь-яких перевірок.

«Тому співробітники міліції звернулися до них і пояснили, що такі дії є протиправними. Показавши на один із кабінетів, представники комітету заявили, що там зараз знищаться якісь папери і почали туди ломитися. Кабінет відкрили, а там два молоді хлопці-айтішники, які прокладали кабель. Злякавшись нападу, ці хлопці кинулися вниз по пожежній драбині, з другого поверху стрибнули на асфальт, але травм не отримали. Тільки сильно злякалися. Ніяких документів у тому кабінеті не було знайдено», - зазначила вона.

За її інформацією, в результаті переговорів міліціонери переконали представників комітету залишити будівлю.

У нападників вилучено всю зброю, яка у них була при собі. За попередньою інформацією, там була і вогнепальна. Зараз це спрямовано на експертизу. Вони зняли маски, встановили їхні особи та фактичне місце проживання, взяли пояснення, після чого будівлю звільнили. Цю інформацію внесло до Єдиного реєстру Печерське районне управління міліції», - резюмувала вона.

Тетяна Григор'єва,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

558