Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» вимагає в Господарському суді АРК від Державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» повернення 11,613 млрд грн.

Згідно з інформацією, оприлюдненою в Єдиному держреєстрі судових рішень, відповідні позови суд взяв до розгляду 6-7 лютого 2014 року.

Кошти, повернення яких вимагає «Нафтогаз України», були надані «Чорноморнафтогазу» у 2009-2012 рр. у вигляді кредитів для закупівлі обладнання (СПБУ, буксирів та ін.), облаштування родовищ та виплати більш давніх позик, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Чорноморнафтогаз» звернувся до Господарського суду АРК із зустрічними позовами до «Нафтогазу», вимагаючи пролонгувати кредити на 2014 рік, проте майже всі клопотання залишено без розгляду.

Як повідомлялося з посиланням на заступника голови правління «Чорноморнафтогазу» Володимира Плечуна, влада Криму має намір передати ДАТ «Чорноморнафтогаз» російському «Газпрому», фахівці якого вже встановили фактичний контроль над підприємством.

Раніше Державна Рада Республіки Крим (розпущена Верховною Радою) оголосила власністю Криму континентальний шельф півострова, а також майно державного акціонерного товариства «Чорноморнафтогаз» і держпідприємства «Феодосійське підприємство із забезпечення нафтопродуктами».

На об'єктах «Чорноморнафтогазу» в Херсонській області висадився російський десант.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан вважає, що заява уряду АР Крим про націоналізацію ДАТ «Чорноморнафтогаз» не має жодних законних підстав.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

744