Якщо чинний конфлікт суспільства і влади продовжить поглиблюватися – на Україну чекають нові протистояння. Про це в коментарі Forum'у заявила член Громадської ради Майдану, експерт Інституту практичної політики Богдана Бабич.

«У політиків немає зв'язку із суспільством. Його в принципі ніколи й не було на Майдані. Вони не спілкувалися безпосередньо з людьми на Майдані, виступали тільки зі сцени. Вони не пройшли катарсис, очищення. У людей, які під кулями здобували свободу, змінена свідомість. Вони були дуже близькі до смерті і зрозуміли - цінності повинні бути інші. Люди хочуть жити в країні, де немає хабарів, корупції, «договорняків». У політиків такої зміни свідомості не відбулося. Вони по суті є слугами старої системи, і діятимуть за тими схемами, до яких вони звикли», - пояснила експерт.

Також вона попередила, що така позиція тих, хто сьогодні у владі, призведе до нових акцій протесту в країні.

«Це внутрішній конфлікт не лише зберігається, а й поглиблюється. А поглиблення такого конфлікту обов'язково виллється в нове протистояння. Це очевидно. Нагадаю, вчора, 18 березня, люди перекрили вул. Грушевського, і знову палили шини. Тому цей чинний конфлікт буде загострюватися різкими рухами з боку влади», - підкреслила член Громадської ради Майдану.

Як раніше повідомляв ForUm, 18 березня в Києві на вулицю Грушевського вийшли близько півсотні осіб і підпалили дві шини в бочці.

Юлія Артамощенко,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

634