Правоохоронні органи повинні негайно дати оцінку діям народних депутатів від ВО «Свобода», які силою змусили в.о. директора Національної телекомпанії України Олександра Пантелеймонова написати заяву про відставку. Про це йдеться у заяві Сергія Арбузова, текс якої має в своєму розпорядженні ForUm.

На переконання політика, подібні дії є неприпустимими у демократичному суспільстві.

«Оцінку роботі керівництва Національної телекомпанії України може давати виключно Кабінет Міністрів України відповідно до чинного законодавства», - підкреслив він.

Однак, вважає Арбузов, навіть покарання винуватців нападу на Пантелеймонова не гарантує, що інцидент не повториться завтра з представником будь-якого іншого ЗМІ, який посмів мати власну точку зору.

«У зв'язку з цим я анонсую створення спеціального фонду підтримки журналістів. Фонд надаватиме не тільки правову, але й матеріальну допомогу тим представникам ЗМІ, чиї права будуть порушені з боку влади або близьких до неї радикальних угруповань», - заявив політик.

Арбузов зазначив, що, на жаль, подібний факт не є чимось незвичайним. «Напад на Пантелеймонова - лише верхівка айсберга - дзеркало, в якому відобразилося те, що відбувається по всій країні, - сказав він. - У різних куточках України в останні кілька тижнів бандити, прикриваючись ім'ям нової влади, точно так само чинять самосуд, захоплюючи державні установи та приватні підприємства, підриваючи довіру не тільки до нової влади, але і до держави в цілому».

«Я глибоко переконаний, що вільна преса являє собою одну з головних цінностей демократичного суспільства. Лише гарантувавши представникам ЗМІ право на професію, ми можемо зберегти громадянський мир в Україні, а, значить, і зберегти нашу країну».

Нагадаємо, у вівторок, 18 березня, ввечері у центрі Києва було скоєно злочин. Група народних депутатів від фракції «Свобода» Ігор Мірошниченко, Богдан Бенюк, Андрій Іллєнко скоїла напад на в.о. голови НТКУ Олександра Пантелеймонова. На відео, яке потрапило в мережу Інтернет, видно, як народні депутати силоміць посадили Пантелеймонова в крісло і били його по обличчю та голові.

Генеральна прокуратура України відкрила кримінальне провадження за цим фактом.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

713