Прокуратура Києва ініціювала проведення перевірок діяльності всіх столичних РАГСів щодо питань додержання вимог законодавства при наданні адміністративних послуг.

Як повідомили Forum'у в прес-службі наглядового відомства, вже перші результати перевірки засвідчили непоодинокі порушення вимог законодавства з боку посадових осіб зазначених держустанов під час стягування плати за надані послуги.

Зокрема, в РАГСі Дніпровського району Києва громадянам нав'язували оплату додаткових послуг за заповнення бланка заяви про реєстрацію шлюбу та внесення відомостей до реєстру. При цьому співробітники відділу державної реєстрації актів громадянського стану повідомляли заявників про можливість складання такого документа власноручно і безкоштовно.

За інформацією прокуратури Дніпровського району, протягом 2013-2014 років службовці зазначеного РАГСу надали громадянам близько 10 тисяч таких платних послуг на суму понад 300 тис. гривень і при цьому жодної - безкоштовно.

За результатами перевірки прокуратурою Дніпровського району внесено подання начальнику районного РАГСу з вимогою усунути виявлені порушення та притягнути до дисциплінарної відповідальності винних осіб.


Наразі перевірки тривають.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

523