Вищий адміністративний суд закрив провадження за позовом про законність покладання функцій виконувача обов'язків Президента на голову Верховної Ради Олександра Турчинова.

Відповідне рішення винесла колегія суддів на чолі з головуючим Михайлом Зайцевим.

Суд постановив закрити провадження, оскільки подібні спори про визнання незаконними актів Верховної Ради підлягають розгляду в рамках конституційного судочинства.

Позивач Володимир Оленцевич заявив, що вважає таке рішення суду прийнятним, але внутрішньо з ним не згоден.

«У нас є легітимний Президент - Віктор Федорович Янукович... Як я бачу вирішення цієї ситуації: Верховна Рада працює, ухвалює закони, а потім їх надсилає на підпис Януковичу в Ростов», - пояснив своє бачення ситуації позивач.

Оленцевич наголосив, що не оскаржуватиме це рішення Вищого адмінсуду, а також не подаватиме подання в Конституційний Суд, оскільки не має відповідних повноважень.

Як раніше повідомляв ForUm, Вищий адміністративний суд України відкрив провадження за позовом про визнання протиправними дії Верховної Ради, яка поклала обов'язки Президента України на Олександра Турчинова.

Після цього Верховна Рада України внесла зміни в компетенцію Верховного Суду України, надавши право ВСУ оскаржити рішення ВАСУ.

Нагадаємо, 22 лютого Верховна Рада ухвалила постанову «Про самоусунення Президента України від виконання конституційних повноважень» і призначила президентські вибори на 25 травня.

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

618