Перший віце-прем'єр України Віталій Ярема і виконувач обов'язків міністра оборони Ігор Тенюх вилетіли до Криму для недопущення ескалації конфлікту серед військовослужбовців. Про це повідомив журналістам міністр Кабінету Міністрів України Остап Семерак, передає кореспондент Forum'у.

«Щойно на засіданні уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк доручив вилетіти першому віце-прем'єр-міністрові України Віталію Яремі та міністрові оборони Ігорю Тенюху в Крим для врегулювання ситуації та для недопущення переходу цього конфлікту у військовий», - сказав він.

За його словами, у зв'язку з цим Ярема і Тенюх залишили засідання уряду, вирушивши в аеропорт.

Він також повідомив, що сьогодні на засіданні Кабміну буде ухвалено рішення про формування більш широкого складу урядової групи, яка буде пізніше залучена до роботи Яреми і Тенюха.


Нагадаємо, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що «кримське питання» перейшло з політичної у військову стадію з вини російської сторони.

У свою чергу голова Верховної Ради України, в.о. глави держави Олександр Турчинов закликав громадян України зберігати спокій і єдність.

Збройні сили РФ не входили в Крим і Росія не перевищувала чисельність військ, що перебувають на базі - 25 тис. осіб, заявив президент Росії Володимир Путін.

В.о. міністра оборони України Ігор Тенюх заявив, що станом на 14 березня в Криму перебувало майже 22 тис. російських військовослужбовців.

Катерина Тюріна,

Спасибі за Вашу активність, Ваше питання буде розглянуто модераторами найближчим часом

403